Hyuga
Hyuga

Clan Hyuga
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Исторята на LINEAGE света ! Part II

Go down 
AuthorMessage
????
GuestPostSubject: Исторята на LINEAGE света ! Part II   Tue Dec 08, 2009 12:45 am

Легендата - Втора част

Завръщане към лагерния огън

Историята, заменена за ядене и топъл огън, продължи да се развива в неприятна посока.Ние не знаехме самоличността на този непознат, нито пък защо ни разказваше тази изстория . И въпреки това слушахме и не поглеждахме странника, сякаш невидима магия ни държеше на земята улисани в разказа.
Непознатият се държеше сякаш ние не сме там. Той събра сухи съчки и ги хвърли в гаснещият огън. Пламъците, които почти бяха изгаснали , загоряха с внезапна сила . Той дори не погледна към нас, ами пак започна да разкзава историята си.
“Моята история почти приключи.Историята, която сега ще ви разкажа е позната - онази, която разказва за битката за мощта на хората дори до този ден. Това е историята на континета след Елмореден."

==========================================

Битката за континета

Докато прехвърлянето на трона на Елмореден беше в плюс за царство Периос , нищо не можеше да спре идващата чума от региона на Грация, отиваща на юг. Нито пък можеха да спрат нвероятния студ, стичащ се от север. Също както Елмореден , Периос изчезнал в книгите на историята.
След падането на тези велики царства, земята била пропита с ужасяващи бунтове И тези четни дни събуждали спомени за голямата чума. Човеците аристократи се биели помежду си за надмощие и даже някои давали земи на не-човеците в замяна на малко мощ .Орките видяли тази възможност и поели цялата си сила.Осъзнавайки колко е голяма армията, орките направили опит за доминиране на континента.Армията им била много силна и те скоро окупирали северните части на Елморе, но боевете помежду им намалило силите им.
Насред конфликта , елфите не можели да направят нищо друго освен да се борят за запазване на живота си срещу своите братя Тъмните елфи. А джудетата не били никаква пречка за армията на орките И лесно били избутани встрани.По това време, доминираща група от хора изплувала и основала царство Елмор. Те твърдяли, че били наследници на кралство Елмореден и на императора . И така, дали мит или истина, това било широко прието Армията на Елмор се сблъсквала с войската на орките мнoгoкратно.Войната продължила с години , оставяйки жестоки повреди и на двете страни.Двете армии напълно си съвпадали по сила, въпреки това хората били много повече на бройка , но пък орките и тяхната явна мощ ги правела страшен враг. В края на битката , силата надделяла в полза на хората и орките били изтласкани отново към земите им, за да плануват отмъщението. Същото се отнасяло и за джуджетата, те били прогонени от земите на хората и били заточени в дълбините на планината Спайн Маунтайнс.
С намаляващата си сила, армията на Елмор придобила контрол върху северните земи и се придвижили натам, уж за да обединят всичките земи под флага на Елморе Но обединението просто не могло да съществува. Орен, най-силното от всички царства на юг, отблъснали армията на Елмор със своите магове и добре обучени войни , а Елморе не можел да понесе свирепата армия и защитавал земите си. Южните царства просперирали под закрилата на Орен и заедно започнали да формират нация. Тези царства поддържали баланса помежду си и израстнали силни и проспериращи.

============================================================

Издигането на двете царства

Много войни продължавали през вековете , а отвъд хаоса, Грация станал първия регион, които успял да събере сили и да обедини региона. Един мъж на име Парис, с невероятното си множество и невероятна сила донесъл слава на народа си, спечелвайки много битки и присвоявайки земи в името на Бехейм.Парис добил легендарно име след войните си със злобните същества от Куазър. В ожесточен бой серщу мощната армия на Куазър , Парис нанесъл непоправима рана на водача Тор. И тъй като Парис не бил губел битка до сега , легендите разправят, че ранения Тор извикал, “ Ти наистина ли си човек? С такава сила и с такава бързина?”
Стоейки на бойното поле , Парис отвърнал,” Аз имам желание да обединим тези земи.Смели войне на севера , дай ми своята лоялност и заедно ние ще завладеем тези, които ни се противопоставят.”
Затова Парис повел рицарите "Белите хищници" и "Вятърните рицари" и наново се присъединил в алианса.Така постигнал много победи в земите на Грация. Земите на Бехейм се разширили повече от 5 пъти на тяхния начален размер. Междувременно , южните части също се развивали и много били загрижени за новините, които пристигали от Грация и Елмор.Харизматичен лидер на име Раоул се появил и повел своя кампания, да събере своята мощ под един флаг. Раоул побеждавал онези, които му се изпречели не с оръжия, а с думи.
Една от речите му гласяла: “Господарю на земята!Не виждаш ли какво става извън границите ти? Страшни врагове обикалят около нас докато ние говорим. Царството на Елмор отдавна иска нашето богатство и нашите земи, и само чакат удобен момент да нападнат. И ако региона Грация реши да направи и той своята стъпка това ще ни заличи всичките. Нямаме друг избор освен да обединим нашите армии под един флаг и да се приготвим за война."
Раоул използвал силата на убеждението,за да заздрави връзките в южното царство.Но възприетата заплаха от към царството Елмор не била толкова голяма, защото те били прекалено много заети с възстанията на орките и не обръщали внимание какво става в Аден.
Въпреки това, Раоул първо обединил сили с верния си Инадрил в алианс и сложил основи на кралство Аден.Както Парис, така и Раоул водел безкръвна кампания и лесно просперирал и обединил Гиран и Дион.
В Орен, Раоул за първи път срещнал съпротива на своя план.Орен се провъзгласил за кралство на южния регион и не приемал никакви други лидери освен неговите собствени.В крайна сметка, двете царства се сблъскали И Аден победил с изключителна голяма мощ. Царството Глудио било свидетел на невероятната мощ на Аден И своеволно решили да се съюзят с Аден и така завършвайки пълното обединение .След това,Раоул бил наречен "Краля на обединението".

=========================================

Наследника на земята

Много скоро, след обединението на Аден, Грация затвърдила позициите си.Парис преместил столицата в Арпенино и затвърдил територията на кралството си.Новообединеният Аден бил много силен и могъщ и доказал това с победата над Елмор.Нова страница била обърната в историята на Аден, когато невероятната новина за смъртта на Раоул разтърсила кралството.Усещайки момента за удар, Елморе няколкократно навлизал в северните райони на Аден.Наследника на Раоул, Тръбис, намерил начин как да отблъсне армията на Елмор, но скоро И той починал от мистериозна болест. Следващия, който се качил на трона бил 16 годишния Амадео.
Когато чул новината, Парис възкликнал, “ Небесата са на наша страна! 16 годишно дете , крал , това ще е края на кралство Аден!”
Но Парис много подценявал младия Амадео.Момчето успяло да предотврати И спре много от атаките на Елморе И Парис почувствал, че тази възможност да завладее Аден му се изплъзва.Пренебрегвайки съвета дори на своята дясна ръка, Диллиоср, Парис повел масивна атака към Аден по суша И море.
Резултата бил непоправим.Астейр, който по това време станал крал на Елмор, се бил присъединил в алианса на Аден, Който бил най-големият враг на баща му.
“Нямаш ли срам?Трябва да паднеш и да се набодеш на собствения си меч, защото заставаш на страната на враговете на баща си.” извикал Парис в гняв.
Астейр от своя страна отговорил.”За малкото животинче може да се погрижя после, а сега ти си ми основната плячка.”
Битката при Гиран била повратната точка във войната. Войските на Грация били победени и се наложило да се върна по собствените си земи.Провала на завладяването на Аден оставило дълбока рана на душата на Парис, който до този момент не бил губил нито една война. Скоро, той се разболял И умрял.Наследника на Грация бил плах мъж на име Царнария.Но противно на очакванията, Цуцаръс предизвикал Царнария за надмощие над трона .И тъй като Цуцарус бил подкрепен от дясната ръка на Парис, Диллиос придобил много голяма известност сред хората на Грация и така той и Царнария разделили царството на две части.Южна И Северна Грация , те станали свирепи врагове, а боевете между тях им отнемали цялата енергия.
Това било най-добрата новина за Амадео.И той използвал това, за да подсили кралството Аден. Благодарение на неговите усилия, Аден, Елмор и Грация влязли в мирен пакт и дошли нелесни дни на примирие.

=======================================

Епилог

Когато мъжът завърши историята си, слънчевите лъчи започнаха да се показват.Дългата нощ вече си бе отишла И изгрева се показа на хоризонта.Нищо не остана от огъня освен тлееща пепел.Разказвача запали лулата си още веднъж и си дръпна замислен.
“И така, историята ми приключи.Можеби когато мине много време тя ще продължи? Кой знае, може след време и вашите имена да влезнат в историята?”
Сутришната светлина дойде, пълзейки и аз имах чуството, че нещо спешно ме подминава. Трябваше ми малкo усилие, за да си намеря гласа и да се усмеля да питам,“Кой си ти?Защо ни разказваш тези истории И как ги знаеш всичките?”
Мъжът без думи се изправи. Докато ставаше на краката си, той растеше на размер, а изглеждаше нормален човек докато седеше, но сега беше гигант. Почти 20 метра висок - сянката му се простираше върхо цялата ни дружинка. Неговите черти на лицето все още бяха скрити под качулката която носеше... Тогава той бавно започна да изчезва. Мога само да го опиша, като че ли беше разрязан от поразително острие и внезезапно изчезващ с вятъра, той изчезна като голяма част от прахта.
Той не ни каза нищо сега, но мисля, че знам кой беше. Маскирал себе си като разказвач на истории на расата на света е точно ролята, която би допаднала най-много на онзи, който е съществувал от създаването на света. Можеби на онзи, който е създал човешкия вид...


========================================


Източник: http://www.clubtrouble.info
Back to top Go down
 
Исторята на LINEAGE света ! Part II
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 2011 SDCC MotuC items revealed!
» Hannibal Lecter's (1986-2007) DVDRip Collection
» Openingbook testing part 2
» Tata Steel studies solutions
» super-amazing match for stockfish Sep 07 revision 4 - part 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hyuga :: Hyuga only :: Old Section-
Jump to: