Hyuga
Hyuga

Clan Hyuga
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Жените като операционни системи

Go down 
AuthorMessage
comingsoon

avatar

Number of posts : 14
Registration date : 2010-12-03

PostSubject: Жените като операционни системи   Sat May 28, 2011 4:52 pm

Операционната система „Жена“ – е многоцелева система с отворен код, базирана на универсалната платформа „Ева“, вероятно
на базата на кода „Адам“. Този софтуер има няколко опции за разпространение.

Условно-безплатна пробна версия (freeware), която изисква компилация и изграждане на ядро. Различните софтуерни пакети изискват различни нива на знания, от начинаещия потребител (лесен за ползване интерфейс, бърза връзка с минимален набор от скриптове, като „цветя“, „подаръци“ или „кино“), до опитни програмисти, предпочитащи да използват пробни версии с пълен лиценз (в този случай обаче трябва да разполагат с такива скриптове като „жилище“, „кола“ и, по необходимост, обещание за ъпгрейд до напълно функционална лицензирана версия, в противен случай дългата употреба на такава пробна версия е затруднено.

Програмирането на такива компилации заема различно време и зависи от нивото на подготовка на потребителя. Наблюдавано е, че опитни програмисти и оператори на тази операционна система, ползвайки универсални шаблони, успяват да я въведат в употреба буквално за една вечер.

Платена ограничена версия (Shareware). Обикновено се разпространява по магистралните и по-големи пътища, и най-вече – през нощта.

При плащане на малка такса, потребителят получава еднократен, вече активен пакет с достатъчно опции и свързани с универсален интерфейс.
Наборът от възможности и интерфейси се договаря с отделно споразумение.

В минус на тази ОС се включват краткия срок на употреба и риска от проникване на вируси.

Пълнофункционална лицензирана версия.
На практика всички пробни версии на софтуерните пакети „Жена“ дават възможност за ъпгрейд на версията до пълноформатна лицензирана версия.
Според статистиката, повечето потребители, разочаровани от триал и платените версии, в крайна сметка избират именно лицензираните ОС.

Процесът на ъпгрейд представлява подписване на лицензионно споразумение в регистъра за гражданско състояние, като
често се придружава от допълнителни опции „лимузина“, „сватба“ и „меден месец“.

Често мотивацията за прехода към лицензионен пакет е небрежно използване на ресурсите на операционната система, при което се активира скритият системен процес „бебе“.

В зависимост от първоначалната селекция за правилността на конкретна дистрибуция, последващата експлоатация на операционната система работи с променлив успех и почти изцяло зависи от потребителя. Като правило, подписването на лицензионно споразумение включва инсталация при него в едно жилище, монтиране на драйвери за семейния бюджет, и широко разпространение на мониторинг върху потребителя.

Също така, наличието на лицензирана версия на операционната система е пречка за инсталиране на виртуални машини с други операционни системи в едно и също семейство.
Подписването на договора за лицензия включва предоставяне на еднократна (зестра) и постоянна (редовна) техническа поддръжка.
Също така, лицензионното споразумение включва задължителен елемент „тъща“, който е нежелателен, но е неразделна опция в повечето дистрибуции на операционната система „жена“.
Въпреки това, в някои случаи, кодът на този вариант има положително въздействие върху системата или може да се прекомпилира от компетентен програмист.
Пиратски, бета и демо версии. Използването на тези софтуерни пакети се наказва от закона и не се разглежда.

Всяка ОС от семейството „Жена“ работи с три универсални нтерфейса, обаче в зависимост от версията на дистрибуцията, един или два от тези интерфейса могат да бъдат недостъпни.

Има доста случаи обаче, при които опитни програмисти успяват да активират изключените в тази версия интерфейси, което показва, че това са само малки проблеми, причинени от основните характеристики на набора от скриптове във всяко отделно копие.

Всички ОС от семейството „жени“ имат скрит процес, който веднъж месечно активира критична грешка при опит за достъп до основния универсален интерфейс, което налага или използването на други интерфейси, или отказ от използване на тези възможности на операционната система до завършване на процеса за автоматично дебъгване.

Един от критериите за избор на ОС „Жена“ е удобния за потребителя интерфейс.

Най-голямо влияние този фактор оказва на младите потребители, но опитни програмисти също му отделят много внимание.
На практика всички операционни системи включват и опция „Грим“, която заменя обвивката на ОС – като основно променя цвета на работното пространство.

Въпреки това, има случаи на ползването на тежки разширения като „силикон“, които радикално променят привлекателността на интерфейса на OS.

Впрочем тези плъгини са предназначени за богати потребители, тъй като те се разпространяват изключително под формата на платени приложения.

Доказано е, че несъвършенството на базовия софтуерен пакет „Ева“, прави цялото семейство OS „Жени“ взискателни за инсталираното в тях програмно обезпечение, капризни за драйверите, а често и в резултат на грешки от страна на неграмотен администратор, а се появят хардуерни и софтуерни грешки, което може да доведе, например, до деактивиране на протоколите за защита и прехвърляне на контрола върху операционната система на друг потребител.

Всичко това прави умелото системно администриране на ОС „Жените“ в приоритет, което понякога е невъзможно за начинаещите потребители.Very Happy Very Happy Very Happy Basketball Basketball Basketball Basketball Basketball cheers cheers cheers cheers cheers cheers drunken drunken drunken drunken tongue tongue tongue pirat pirat jocolor Shocked Evil or Very Mad Twisted Evil Shocked Exclamation Suspect queen
Back to top Go down
View user profile
 
Жените като операционни системи
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hyuga :: Hyuga only :: Old Section-
Jump to: